6 Kasım 2009 Cuma

Hadigari Cumhur


Filmin Konusu:
Cumhur un babası ölmeden evvel çocuklarına mallarını miras bırakır..Dağ başındaki Mandalin ve Zeytin bahçesini Cumhur a, bataklık olduğu ve işe yaramadığı içinde denize sıfır araziyi Cumhur un ablasına pay eder…


Seksenli yıllardan sonra yörede turizm patlamış Cumhur da bu patlamanın altında kalmıştır..
Ablası ve damat, turizm acentaları ile anlaşmış, işe yaramaz diye bırakılan denize sıfır araziyi mütevazi üç yıldızlı otel haline getirmişler, mütevazi hayatlarına çalışarak devam etmektedirler..

Cumhur un tek varlığı dağ başındaki narenciye bahçesi ve bahçe içindeki evden bozma pansiyon işletmeciliği, birde Bodrum un en işlek yerinde küçücük berber dükkanıdır....

Bodrum un en işlek caddesinde, babadan kalma küçücük dükkanında, gene babadan kalma berberlik mesleği ile uğraşır gözüken Cumhur, hiçbir iş yapmayan aylağın tekidir esasında…
Bankalar bu işlek caddedeki bu küçük dükkanı çok iyi fiyatla kiralayıp bankamatik yapmak isterler. Kuyumcular, döviz büroları, turizm şirketleri ofis ve dükkan olarak kiralamak isterler ve çok iyi tekliflerde bulunurlar.
Kahramanımız Cumhur, ablasına bırakılan araziyi eline geçirmeyi namus davasından farksız görmektedir.
Paraya, kadına, kıza çok düşkün olan Cumhur, ablası ve eniştesine huzursuzluk vermek için her türlü yolu dener. Eniştesi Ethem in otelinin su kuyusuna sabote etmekten, otelde kalan müşterileri otele yaptığı ani baskınlarla korkutmaya kadar her saçmalığı deneyerek kendini rahatlatmaktadır. Çünkü yapabileceği başka hiçbir şey yoktur.
Eniştesi ve ablası Bodrum un en saygın işletmecileridir. Başarılı ve düzenli hayatları sadece çalışmak ile geçer. Eniştesi ve ablasının bu düzenli hayatları ve maddi güçleri kahramanımız Cumhur un neredeyse hayat garantisidir.
Enişte Ethem in belediyeden, askeriyeye kadar saygı görmesi Cumhur unda herkes tarafından idare edilmesi demektir. Yaşadığı yöredeki polis, maliye, zabıta Cumhur a, eniştesinin hatırı için resmen torpil geçer, kayırır. Bütün bunlardan habersiz ve inatçı Cumhur, düzensiz hayatına devamlı şahit ve ortak arar.
Bodrum daki bütün kadınların mal sahibi olduğu saplantısı ile yaşayan Cumhur un karısı Kübra nın öksüz olması, babadan kalma hiçbir malı olmaması, ve eşi Kübra nın çocuğunun olmaması Cumhur için ayrı bir cehennem hayatıdır..

Cumhur un evden bozma pansiyonunda kalan Nejat ruh hastasıdır. İstanbul da yaşadığı hergüne lanet eden Nejat ilk karısından ayrılmış ikinci eşi ile Bodrum a yerleşerek Bodrum da hediyelik eşya dükkanı açarak Bodrum da yaşamak ister. Mazereti de büyük şehirlerde yaşamak artık ölümdür.

Ve yaz sezonunun başında Cumhur pansiyona yeni bir müşteri gelir…Ankara da arkeolji okuyan Duygu okul bitirme tezi hazırlamak için Bodrum tarihçesini araşatıracak yıkıntılar arasında Cumhur un hayatını değiştirceck bir Bodrum dersi hazırlayacaktır…

Oyuncular:
Harun Özakıncı
Duygu Urak
Serhat Saylan
Ersin Aycan
Merve İldeniz
Yelda Günay Akbulut
Eylem Can
Taylan özgür Ölmez
Aksona Mehmet
Süslü Celal
Mahmut Apak
Mahmut Kocadon
Oğuz Kutsi Akhan
Şöhret Neco
Niyazi Atare
Erim Önüt
Emine Bar
Fatma SatI
Beysun Özbek
Selçuk Aydın



Sponsorlar:
Bodrum Belediyesi
Bodrum Ticaret odası
Bitez Belediyesi
Ortakent Belediyesi
Turgutreis Belediyesi
Konacık Belediyesi
Yalıkavak Belediyesi
Yalıçiftlik Belediyesi
Oasis alış veriş merkezi
Jolly Tour
Efe Rakı
Delfi Otel
Apak Tour
Bodrum Marmara koleji
Yıldırım Elsan elektirik panoları
Hadigari bar
Bodrum Ajans
Kassandra Otel

Destekleyenler:
Ayhan Mağdenoğlu
Ekrem Caner Tuna

Filmin Sitesi :
http://www.hadigaricumhur.com
Facebook Gurubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder